Privatlivs politik

Oplysninger om vores behandling af dine personoplysninger mv. 

 

1.Vi er den dataansvarlige – hvordan kontakter du os?

Du finder vores kontaktoplysninger nedenfor.

EK Bilsalg ApS

Fabriksvej 2

8450 Hammel

CVR-nr.: 38718037

Telefon: 60377936

Mail: ekbilsalg@outlook.dk

2.Formålene med og retsgrundlaget for behandlingen af dine personoplysninger

Vi behandler dine personoplysninger til følgende formål:

  • Køb/salg eller finansiering af biler 
  • Service og reparationer på værksted
  • Til overholdelse af gældende lovgivning og administration af kundeaftaler

3.Retsgrundlaget for vores behandling af dine personoplysninger følger af:

  • Opfyldelse af en kontrakt, fx kontrakt om køb eller salg af en bil, tegning af forsikringer hos forsikringsselskaber, aftaler om finansiering af biler med finansieringsinstitutter, booking af værkstedsbesøg, mv. (Databeskyttelsesforordningen art. 6, stk. 1, litra b)
  • Vores retlige forpligtelser som dataansvarlig for personoplysningerne (Databeskyttelsesforordningen art.6, stk. 1, litra c)

4.Kategorier af personoplysninger

Vi behandler følgende kategorier af personoplysninger om dig:

  • Navn og CPR nr på ejer eller bruger af bilen 
  • E-mailadresse og telefonnummer 
  • Personoplysninger om købshistorik hos Forhandleren 
  • Personoplysninger om din bil, f.eks. bilmodel og stamdata 
  • Informationer fra bilens IT/styreboks 
  • Informationer fra salg og servicering af bilen 
  • Informationer om forsikring af bilen, herunder forsikringsselskab, valgte forsikringer mv. 
  • Informationer fra serviceeftersyn og obligatoriske syn 
  • Informationer om finansiering af bilen 
  • Informationer fra førsalgsaktiviteter 

 

5.Modtagere eller kategorier af modtagere

Vi videregiver eller overlader dine personoplysninger til følgende modtagere:

Tredjeparter i forbindelse med køb/salg af biler og leasingaftaler, herunder finansieringsselskaber og forsikringsselskaber. Vi videregiver også dine personoplysninger til motorregistret, SKAT, eventuelle finansieringsselskaber, forsikringsselskaber mv., som skal bruge dine personoplysninger i forbindelse med bilkøb, finansiering, modtagelse af købesum, tegning af forsikring, leasingaftale mv.   

 

6.Hvor dine personoplysninger stammer fra

 

Vi indsamler personoplysningerne hos dig og via offentligt tilgængelige kilder fx motorregistreret, CPR-registret, Bilbogen mv. Personoplysninger indsamles direkte fra dig, dine it-enheder som smartphone, tablet eller computer, fra bilen og de handlinger, som du gennemfører hos forhandleren, forsikringsselskaber og finansieringsinstitutter. I visse tilfælde sker dette i henhold til et samtykke, som du har afgivet over sådanne forsikringsselskaber og finansieringsinstitutter.

 

7. Opbevaring af dine personoplysninger

Vi gemmer oplysninger om dig, så længe vi har et legitimt og sagligt grundlag herfor, herunder så vi har mulighed for at betjene dig og din bil bedst muligt.  

Som udgangspunkt vil alle persondata blive slettet efter 5 år efter afslutning af kundeforholdet, hvorved der menes sidste aktive transaktion. Persondata kan blive gemt længere, såfremt der er et sagligt behov herfor, eksempelvis hvis et retskrav skal fastlægges, gøres gældende eller forsvares, jf. art. 17.3.e.

8. Retten til at trække samtykke tilbage

Du har til enhver tid ret til at trække dit samtykke tilbage. Dette kan du gøre ved at kontakte os på de kontaktoplysninger, der fremgår ovenfor i punkt 1. 

9. Dine rettigheder

Du har efter databeskyttelsesforordningen en række rettigheder i forhold til vores behandling af oplysninger om dig.  

Hvis du vil gøre brug af dine rettigheder skal du kontakte os : 

Mail: ekbilsalg@outlook.dk

 

 

  • Ret til at se oplysninger (indsigtsret)

Du har ret til at få indsigt i de oplysninger, som vi behandler om dig, samt en række yderligere oplysninger. 

  • Ret til berigtigelse (rettelse)

Du har ret til at få urigtige oplysninger om dig selv rettet. 

  • Ret til sletning

I særlige tilfælde har du ret til at få slettet oplysninger om dig, inden tidspunktet for vores almindelige generelle sletning indtræffer. 

  • Ret til begrænsning af behandling

Du har visse tilfælde ret til at få behandlingen af dine personoplysninger begrænset. Hvis du har ret til at få begrænset behandlingen, må vi fremover kun behandle oplysningerne – bortset fra opbevaring – med dit samtykke, eller med henblik på at retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares, eller for at beskytte en person eller vigtige samfundsinteresser. 

  • Ret til indsigelse

Du har i visse tilfælde ret til at gøre indsigelse mod vores ellers lovlige behandling af dine personoplysninger. Du kan også gøre indsigelse mod behandling af dine oplysninger til direkte markedsføring. 

  • Ret til at transmittere oplysninger (dataportabilitet)

Du har i visse tilfælde ret til at modtage dine personoplysninger i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format samt at få overført disse personoplysninger fra én dataansvarlig til en anden uden hindring.

Du kan læse mere om dine rettigheder i Datatilsynets vejledning om de registreredes rettigheder, som du finder på www.datatilsynet.dk.

Klage til Datatilsynet 

Du har ret til at indgive en klage til Datatilsynet, hvis du er utilfreds med den måde, vi behandler dine personoplysninger på. Du finder Datatilsynets kontaktoplysninger på www.datatilsynet.dk.